05.10.2023

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Öğrencilerimiz Okulumuzda Farkındalık Çalışmaları Yürüttü

Öğrencilerimiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde dünyayı paylaştığımız canlı dostlarımızın yaşam hakları için okulumuzda ve derslerde farkındalık çalışmaları yaptı. Öğrencilerimiz, 4 Ekim öncesinde barınakta yaşayan dostları için de başlattıkları mama toplama kampanyasını ise sürdürüyor.

Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da okulumuzda başlattıkları Mama Toplama Kampanyasında topladıkları mamaları Kısırkaya Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanındaki dostlarımıza gönderecek. Kampanya için son katılım tarihi 6 Ekim Cuma!

Satın Alma Sahiplen
4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde ilkokul öğrencilerimiz görsel sanatlar derslerinde yaptıkları resimlerle; ortaokul öğrencilerimiz ise sınıflarında gerçekleştirdikleri etkinliklerde sokaktaki canlarımızın zor yaşam koşullarına ve onların da korunmaya, sevgiye, şefkate ve bakıma ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek sahiplenmenin önemine vurgu yaptı.

"Sen Benim Canımsın!
Öğrencilerimiz, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde fen bilimleri ve Türkçe dersi eş güdüm çalışması olarak “Sen Benim Canımsın!” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimizin "Sen Benim Canımsın" temasıyla hazırladıkları videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Dünyada yalnız olmadığımızı ve hayvanların doğada en az bizim kadar yaşama haklarının olduğunu erken yaşlarda kavrayan öğrencilerimiz hayvan dostlarının fotoğraflarını paylaşıp onları ne kadar sevdiklerini gösterdiler. Onlara bir de kimlik kartı hazırlayıp herkesi hayvanların yaşam alanlarına müdahale etmemeye ve yaşama hakkına saygı duymaya davet ettiler. Hazırladıkları kimlik kartlarını okul panosuna asarak herkesin bu konuda farkındalık kazanmasına destek sağladılar.