01.06.2023

JMUN Kulübü Öğrencilerimiz EAJMUN'23 Konferansındaydı

JMUN Kulübü Öğrencilerimiz EAJMUN'23 Konferansındaydı

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu JMUN Kulübü öğrencilerimiz, “İyi Bir Gelecek İnşaa Etme” konulu Uluslararası EAJMUN’23 Konferansına katıldı.  Öğrencilerimiz, İzmir Ekin Koleji tarafından düzenlenen EAJMUN’23 konferansında Amerika ve Brezilya ülkelerini tüm komitelerde başarıyla temsil ettiler. Ayrıca, öğrencilerimizden Aysima Özbay ve Lara Şen “Best Position Paper Award” ödülüne layık görüldü.

JMUN Kulübü öğrencilerimiz İngilizce olarak gerçekleştirilen konferans boyunca komitelerinde tartışılan dünya sorunlarına çözüm önerileri getirmiş ve çözüm önerilerini diğer delegelerle münazara ederek önerilerini resmi bir şekilde komisyona teslim ettiler.

Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simülasyon olan Junior Model United Nations (JMUN), 12 – 14 yaş arası öğrencilerin önemli dünya meselelerini ve çözüm önerilerini İngilizce olarak tartıştıkları bir platformdur. Öğrencilerin JMUN konferanslarına katılımı eleştirel düşünme, takım çalışması ve liderlik yeteneklerine ek olarak araştırma, konuşma, tartışma ve yazma becerilerinin gelişimine önemli katkılar sağlar.

Öğrencilerimizi ve kulüp öğretmenlerimiz Savalan Farshbaf ve Hazal Didem Yener’i tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz.