Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri ayrıca sosyal medya, reklamcılık ve analiz iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. İş ortaklarımız, bu bilgileri kendilerine sağladığınız veya hizmetlerini kullanırken topladıkları diğer bilgilerle birleştirebilir.

Haberler

13.04.2020

Uzaktan Eğitim Süreci Devam Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ülke olarak yeni bir deneyimin içinden geçerken çocuklarımızın hayatı da değişiyor, bu yeni sürecin getirdiklerine uyum sağlamaya çalışıyor. Bu süreçte neler yapmalıyız?

Uzaktan Eğitim Süreci Devam Ederken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Rehber öğretmenlerimizle öğrencilerimizin ve ailelerinin yapması gerekenlere ilişkin şunları söyledi: 

Sürecin Bir Tatil Olmadığını Hatırlatalım
Çocuklarımıza bu sürecin “tatil” değil bir gereklilik olduğunu ve sorumluluklarımıza devam ettiğimizi açıklamak oldukça önemlidir. Bu konuşma öğrenmenin ve çalışmanın farklı koşullarda da devam ettiğini anlamalarına yardımcı olacaktır.

Onlara Zaman Tanıyalım
Onların bu sürece alışması ve uyum sağlaması için zamana ihtiyaçları vardır. Olumsuz birtakım durumlar yaşadıklarında ilk kez okula başlama deneyimleri ile şimdiki becerileri arasındaki farklar aklınıza gelebilir.

Yol Gösterici Olalım
Yakın zaman öncesine kadar yanlarında olan öğretmenlerinin bir ekranın arkasında olması onun sınırlarının yeniden deneyimlenmesi arzusunu doğurabilir, bu yeni deneyim çocuğa kendini tanımladığı yeni bir alan yarattığından bu konuda sabırlı ve destekleyici bir rol belirlemek önemlidir.

Onları Motive Edelim
Ailelerimizin, bu yeni süreçte uzaktan eğitim sistemine ilişkin çocukları motive etmesi önemlidir. Çocuk için ebeveynin düşünce ve yargıları kendi düşünceleri üzerinde oldukça etkilidir.

Uygun Çalışma Ortamı Oluşturalım
Ders esnasında dikkat ve odaklanma sürecine destek sağlamak için uygun ortam oluşturmalıyız. Nasıl ki sınıfında belli bir yerde oturuyorsa, mümkünse evde de öğrenme zamanında aynı yerde oturmasına özen göstermeliyiz.

Rutinlerimizi Aksatmayalım
Ortak eğlence zamanları oluşturabileceğiniz gibi herkesin kendi yapması gerekenleri ele aldıgı ortak çalışma zamanları planlamak da biz olma duygusunu arttıracak ve çocuklarımıza sadece çalışma sorumluluğunun kendilerinde olmadıgını hissettirecektir.

Devamlılık Sağlayalım
Bu duygusal ve sosyal ihtiyaçların giderilmesinde uzaktan eğitim uygulamaları oldukça faydalıdır. Onun yalnız olmadıgını hissetmesi; duygusal olarak rahatlamasına ve benzer süreçleri deneyimleyen arkadaşlarını görmesi sürece uyum sağlamasına yardımcı olacaktır.

Ona Güvenelim
Unutmayalım ki çocuğumuz toplumsal yapının bir parçası olarak, sınıf ortamında kendi sorunlarını çözebilme ve gerektiginde destek isteme becerisine sahiptir. Uzaktan eğitim sırasında yaşadığı bir zorluk olduğunda, onun yerine hemen çözüm üretmektense, ondan çözüm önerileri isteyebiliriz.






Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat