23.03.2021

1. Sınıflar Marulun Sırrı Deneyi

1. sınıf öğrencilerimiz, hayat bilgisi dersi “Sağlıklı Hayat” ünitesi kapsamında yaptıkları “Marul Deneyi” ile meyve ve sebzeleri yıkamanın önemini öğrendiler.

1. Sınıflar Marulun Sırrı Deneyi

Öğrencilerimiz yaptıkları deneyde, marulları suda bekleterek sudaki renk değişimini gözlemlediler. Deney sonucunda meyve ve sebzelerin üzerindeki toz ve toprağın, suyun rengini bulanıklaştırdığını fark ettiler.

Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde merak etme, soru sorma ve araştırma becerilerini geliştirdiler.