12.05.2021

Ortaokul Öğrencilerimiz Fen ve Sosyal Bilgiler Alanında 3 Projeyle TÜBİTAK Bölge Finalinde

Öğrencilerimiz Defne Savaş, Ece Lal Özyaman, Mert Rüzgar Balçık ve Elif Çevik, sosyal bilgiler ve fen bilimlerinde hazırladıkları 3 projeyle TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge sergisinde okulumuzu temsil edecek.

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu öğrencilerimiz Defne Savaş, Ece Lal Özyaman, Mert Rüzgar Balçık ve Elif Çevik, sosyal bilgiler ve fen bilimlerinde hazırladıkları 3 projeyle TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Avrupa Bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Sosyal Bilgiler Alanında “Koruyucum Olur Musun?” Projesi Okulumuzu Temsil Edecek
Öğrencilerimiz Defne Savaş ve Ece Lal Özyaman, Proje Danışmanı öğretmenimiz Bahar Lektemur ile Sosyal Bilgiler dersi Değerler Eğitimi kapsamında fahri hayvan koruyuculuğunun barınaklarda yaygınlaşması amacıyla hazırladıkları “Koruyucum Olur Musun?” projesiyle bölge finalinde yer alacak.

Fen Bilimleri Alanında Çevre Kirliliği ve Sokak Hayvanlarına Yönelik Hazırlanan 2 Projeyle Tübitak Bölge Finalindeyiz
Öğrencimiz Mert Rüzgar Balçık, Proje Danışmanı öğretmenimiz Nilay Mutlular ile Fen Bilimleri dersi Teknoloji Tasarım ve Ekolojik Denge kapsamında sokak hayvanlarının hayatlarını daha kolay hale getirmek ve ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilmek amacıyla hazırladığı Akıllı Şehir Konseptine Uygun Patilio! Markalı Mama ve Su Otomatı Tasarımı projesiyle; öğrencimiz Elif Çevik ise Proje Danışmanı öğretmenimiz Sera İyona Asiğiğan ile Fen Bilimleri dersi Teknolojik Tasarım Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri kapsamında, Covid 19 salgını sebebiyle artan maske kullanımına bağlı olarak maskelerin bilinçsizce doğaya atılmasının yarattığı çevre kirliliğini önlemek amacıyla hazırladığı doğada daha kolay yok olabilen “Organik Maske” projesiyle bölge finalinde okulumuzu başarıyla temsil edecek.

15-16 Haziran tarihlerinde çevrim içi ortamda Avrupa Bölge Finallerinde projelerini sergileyecek ve jüri sunumunu gerçekleştirecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.