26.11.2021

Ortaokul Öğrencilerimizden Spooky Drama Project

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 5. sınıf İngilizce derslerinde her temaya ilişkin öğrendiklerinden yola çıkarak sorular sormakta, merak etmekte, araştırmakta ve öğrendiklerini eyleme dönüştürmektedir.

Ortaokul Öğrencilerimizden Spooky Drama Project

Öğrencilerimiz “Why do we tell stories about fantasy creatures?” teması kapsamında farklı ülke ve kültürlere ait hikayeleri ve onlarda yer alan hayali karakterleri inceleme fırsatı buldular. İnsanların hayali olay ve karakterlerle dolu bu hikayeleri yüzyıllardır hangi amaçla anlattıklarını araştırdılar; bol bol hikaye okudular.

Tema sonunda gerçekleştirdiğimiz ‘Spooky Drama Project’ ile bu öğrendiklerini bir hafta süren bir proje çalışmasında kullanma fırsatı elde ettiler. Küçük gruplara ayrılan 5. sınıf öğrencilerimiz kendilerine sunulan dört proje kategorisinden birini seçerek hayali karakterlerden oluşan bir hikaye yazdılar ve bunu senaryoya dönüştürerek, sahnelediler. Hayali karakter ve gizemli olaylar ile oluşturdukları problemlere getirdikleri yaratıcı çözümleri arkadaşlarına sergilediler ve çok eğlenceli zaman geçirdiler. İzledikleri her bir drama sunumu sonrası performans gösteren arkadaşlarına geri bildirimlerde bulundular.

Proje kapsamında öğrencilerimiz yabancı dilde yaratıcı hikaye yazma, senaryo yazma, dekor ve kostüm tasarımı, yaratıcı hikaye anlatımı gibi bilgilendirici sunumlar sonrasında arkadaşları ile hazırlıklara devam ettiler.

İngilizce konuşma ve yazma becerilerinin geliştirilmesi yanında grup çalışmalarıyla öğrencilerimizin sosyal becerilerinin de geliştirilmesi amaçlanmakta, ekip olarak çalışma, etkili zaman ve kaynak yönetimi, birlikte karar alma, harekete geçme, risk alma, hikaye anlatımında teknolojiden faydalanma gibi 21. yy becerilerinin gelişmesine de katkı sağlanması hedeflenmektedir.