Dolmabahçe Sarayının ihtişamlı mimarisi ve zengin tarihi dokusunu yakından görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, sergilenen tarihi eşyalar ile Osmanlı dönemine ait sanat ve kültür ögelerini, tarihin izlerini taşıyan duvar süslemelerini ve mimari detayları büyük bir dikkatle inceledi.
Gezinin en anlamlı anlarından biri ise Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün saraydaki özel odasının ziyaret edilmesi oldu. Atatürk’ün son günlerini geçirdiği bu özel alanı ziyaret eden öğrencilerimiz merak ettikleri soruları sorma fırsatı da buldu.
Gerçekleştirilen gezi; öğrencilerimizin derslerde edindikleri bilgileri yerinde gözlemle ilişkilendirmelerine, akademik kazanımlarını pekiştirmelerine, tarihi mekan kavramını somut bir örnek üzerinden analiz etmelerine ve geçmişle günümüz arasındaki sürekliliği kavramalarına katkı sağladı.