06.12.2023

İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz Okul Öğrenci Meclis Başkanlarını Seçti

Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimlerimizi tamamladık.

İlkokul ve Ortaokul Öğrencilerimiz Okul Öğrenci Meclis Başkanlarını Seçti

Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerimiz Okul Öğrenci Meclis Başkanlarını seçti. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'nün yürütmüş olduğu Okul Öğrenci Meclisi çalışmalarında seçim sürecinde başkan adayları propaganda süreçlerini ve sunumlarını başarıyla yürüttü. Seçim süreci boyunca okulun farklı alanlarına vaatlerinin yer aldığı afişleri asan aday öğrencilerimiz, ekipleri ile birlikte seçmenleri olan arkadaşlarını ikna etmek için yoğun bir propaganda dönemi geçirdi!

Öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen Okul Öğrenci Meclis Başkanlığı seçimleri sonucunda ilk toplantısını yapan İlkokul Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Arda Kaan Kumbaracı ve Başkan Yardımcısı Maya Day, ilkokul öğrencilerine yönelik okul yaşantılarını ilgilendiren başlıkları ele alırken; Ortaokul Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Bilgi Tuna Tunçdemir ve Başkan Yardımcısı Mustafa Alp Küçük; yine okul yaşantılarını içeren aynı zamanda gerçekleştirmeyi hedefledikleri konu başlıklarını ile paylaştı.

Toplantı sonrasında ise Okul Müdürümüz ile gerçekleştirdikleri toplantıda sınıf ve düzey temsilcilerinin meclise sundukları talepleri görüştüler.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Okul Öğrenci Meclisini yönetecek başkan ve başkan yardımcısının yanında, tüm meclis üyelerini tebrik eder görevlerinde başarılar dileriz.