11.10.2023

Öğrencilerimiz İTÜ Maden Fakültesindeki İhsan Ketin Doğa Tarihi Müzesini Gezdi

4.sınıf öğrencilerimiz, İTÜ Maden Fakültesi içinde yer alan İhsan Ketin Doğa Tarihi Müzesini gezdi; nesli tükenen canlıları, çeşitli fosil ve kayaç çeşitlerini gözlemlediler.

Öğrencilerimiz İTÜ Maden Fakültesindeki İhsan Ketin Doğa Tarihi Müzesini Gezdi

Dr. Natuk Birkan İlkokulu  4. sınıf öğrencilerimiz, fen bilimleri dersinde "Yer Kabuğunun Yapısı" konusu kapsamında İTÜ Maden Fakültesi içinde yer alan İhsan Ketin Doğa Tarihi Müzesi gezisine katıldı. Öğrencilerimiz nesli tükenen canlıları, çeşitli fosil ve kayaç çeşitlerini gözlemlediler.

Kayaçları oluşturan minerallerle ilgili detaylar hakkında bilgi sahibi oldular ve birçok maden örneğinin bulunduğu koleksiyonları incelediler.

Prof. Dr. İhsan Ketin Türkiye’de jeoloji biliminin başta gelen en önemli isimlerindendir.  Adına oluşturulan bu doğa tarihi müzesi İTÜ Maden Fakültesi’nin üst katındaki koridorda bulunmaktadır. Müze'de Darwin 200 Beagle Sergisi, İstanbul Omurgasız Fosilleri, Zonguldak Fosil Florası,  Archeopterix ‘in de yer aldığı ve çeşitli fosiller içeren Solnhofen Fosil Faunası ile Ege bölgesi Bitki ve Balık Fosilleri koleksiyonları bulunmaktadır. Ayrıca bilim dünyası için son derece önemli olan ve Hipparion Zonu (soyu tükenmiş üç tırnaklı at) olarak bilinen ve Küçükçekmece, Bakırköy, Rami civarından 1930'lu yıllarda toplanan Hamit Nafiz Pamir, Malik ve Cazibe Sayar Koleksiyonları'na ait çeşitli memeli hayvanların fosilleri de sergilenmektedir. Tüm bunların yanında Kızıldeniz, Kaş ve Marmaris bölgelerinin Gastropoda, Bivalvia, Echinodermata ve kırmızı alglere ait birçok di kkat çekici örnek yer almaktadır.