Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır

İçeriği ve reklamları kişiselleştirmek, sosyal medya özellikleri sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezler kullanıyoruz. Sitemizi kullanımınızla ilgili bilgileri ayrıca sosyal medya, reklamcılık ve analiz iş ortaklarımızla paylaşabiliriz. İş ortaklarımız, bu bilgileri kendilerine sağladığınız veya hizmetlerini kullanırken topladıkları diğer bilgilerle birleştirebilir.

Haberler

06.04.2023

Ortaokul Öğrencilerimiz Uzay Kampı “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” Programına Katıldı

7. sınıf öğrencilerimiz İzmir Uzay Kampı Yıldızlar Ve Gezegenler Macerası (OSA) programına katılarak uzayda yaşama ve çalışma hissi veren simülatörler eşliğinde, STEAM (Science- Technology-Engineering-Art-Mathematic) öğrenme yaklaşımıyla desteklenmiş programlarda, 21. yüzyılın eğitim sistemine de uygun olarak; takım çalışması, inovasyon, üretkenlik ve problem çözme gibi konularda eğitimler aldılar.

Ortaokul Öğrencilerimiz Uzay Kampı “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” Programına Katıldı

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz İzmir Uzay Kampı Yıldızlar Ve Gezegenler Macerası (OSA) programına katılarak uzayda yaşama ve çalışma hissi veren simülatörler eşliğinde, STEAM (Science- Technology-Engineering-Art-Mathematic) öğrenme yaklaşımıyla desteklenmiş programlarda, 21. yüzyılın eğitim sistemine de uygun olarak; takım çalışması, inovasyon, üretkenlik ve problem çözme gibi konularda eğitimler aldılar.

Öğrencilerimiz kamp süresince Uzay Mekiği sistemleri ve fırlatma için kullanılan zaman çizelgesi ve uçuş görev eğitimleri başta olmak üzere astronotların uzaydaki günlük hayatlarında neler yaptıkları ve adaptasyon aşamaları hakkında eğitimlere katıldı.

Yerçekimi ve sıcaklık transferinin temel prensipleriyle uçan balonların tarihçesini öğrendi, takımlar halinde kendi sıcak hava balonlarını yaparak uçurdular.

Öğrencilerimiz, uzayda özel kıyafet giyilmesinin temel nedenleri ve tarih boyunca kullanılan astronot kıyafetlerinin özellikleri hakkında bilgilendirildi.

Öğrencilerimiz Mars yüzeyinde yapılan sanal yolculuk yaptılar.  
Bireysel eğitimlerin yanı sıra takım aktivitelerine de katılan öğrencilerimiz ekip üyelerinin uçuş görevi sırasında ihtiyaç duyacakları takım çalışması ve iletişim yeteneklerinin geliştirilmesi için yapılan aktivitelere katıldılar.

Mars’a yerleşecek ilk neslin günlük yaşam ve çalışma alanlarıyla ilgili yapılan video gösterimlerini izleyen öğrencilerimiz gerçekçi Mars Habitat Modüllerini de öğrenme fırsatı yakaladı.

Mars yüzeyinde yapılan sanal yolculukla öğrencilerimiz, bilim insanlarının kızıl gezegenle ilgili keşfetmeyi planladıkları yapılar hakkında bilgi edindiler.

Topraksız tarımın özellikleri ve uzay çalışmalarındaki uygulamalarını Hidroponik Laboratuvarında deneyimleme fırsatı bulan öğrencilerimiz, Yer Kontrol Merkezi, Discovery Uzay Mekiği ve Uluslararası Uzay İstasyonu entegrasyonuyla yürütülen sanal uzay uçuşu görevlerine de katıldı.

Görevimiz Tehlike, Mikro Yer Çekimi ve Kemiklerimiz, eğlenceli deneyler sunumu, gözlem saati, gök atlası ve planetaryum dersleri ile de gök cisimleri, gezegenleri ve yıldızlar hakkında kapsamlı bilgi edindi.






Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat