17.06.2022

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu Öğrencilerimizi Liseye Gururla Uğurladık

Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerimizi coşkulu bir Mezuniyet Töreniyle liseye uğurladık. Törene Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürümüz İlkay Yılmaz, Okul Müdürümüz Ülkem Çorapçı, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz katıldı. Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu Öğrencilerimizi Liseye Gururla Uğurladık

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerimizi coşkulu bir Mezuniyet Töreniyle liseye uğurladık.

Törene Yönetim Kurulu Murahhas Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, Ekrem Elginkan Lisesi Müdürümüz Serap Sarıgül Hazar, Dr. Sedat Üründül Anaokulu Müdürümüz İlkay Yılmaz, Okul Müdürümüz Ülkem Çorapçı, yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz katıldı.  Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Prof. Dr. Lerzan Özkale: "Bilim esaslı öğrenmeye devam edeceğiz."
Mezunlarımıza başarı dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Lerzan Özkale, “Kendiniz için öğrenmek yaşam felsefeniz olursa gelecekten hiç korkmayın. Merakla öğrenirseniz  her zaman gelişen koşullara göre uyum sağlayabilirsiniz.  Hiç kuşkusuz hep birlikte aydınlanmanın bekçileri olmaya devam etmemiz lazım. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği doğrultuda bilim yolunda ilerleyeceğiz, bilim esaslı öğrenmeye devam edeceğiz. Eğitimde hep sorgulayarak, eleştirel bakışla, önce mantık süzgecinizden geçirerek yolunuza devam etmenizi diliyorum. Değerli velilerimiz bize güvenip çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Kıymetli öğretmenimiz, bu harika gençleri yetiştirdiniz için sizlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ülkem Çorapçı: "Sizlerle gurur duyuyoruz."
Okul Müdürümüz Ülkem Çorapçı liseye uğurladığımız mezunlarımıza şöyle seslendi: “Sizler birer çocuk olarak girdiğiniz okulunuzdan, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının misyonu doğrultusunda yetişmiş, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini, cumhuriyetin temel değerlerini benimsemiş, kendisine, içinde yaşadığı topluma yararlı, çevreye duyarlı, bilim, sanat ve sporun ışığında yürüyen çağdaş gençler olarak mezun oluyorsunuz. Hem aileleriniz hem biz öğretmenleriniz, çok mutlu, çok gururluyuz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da öğrenmekten, keşfetmekten, çalışmaktan, araştırmaktan, sorgulamaktan vazgeçmeyin. Tutkularınız anlamınız, yaşam amacınızdır, onların peşinden cesaretle ilerleyin. Yolunuz aydınlık olsun.”

Konuşmaların ardından ortaokulu dereceyle bitiren öğrencilerimizin isimleri açıklanarak plaketleri takdim edildi. Okul birincimiz Mert Eroğlu yaptığı mezuniyet konuşmasında arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti.

Flama Devir Tesliminde mezun ettiğimiz 8. sınıf öğrencilerimizden Tuana Julia Baharay ve Kıvanç Öztürk bayrak ve flamalarını 7. sınıf öğrencilerimizden Ozan Murat İşseven ve İdil Akyürek’e teslim etti.

Öğrencilerimiz mezuniyet sertifikalarını öğretmenlerinden aldı. Sertifika töreni sonrası mezunlarımız son söz olarak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin okunmasının ardından Gençliğin Ata’ya Yanıtıyla tüm konuklarımızı duygulandırdı.

Mezunlarımız kep töreni öncesinde “Arkadaş” şarkısıyla öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okullarına veda etti.  Tören sonunda öğrencilerimiz büyük bir heyecanla beklediğimiz liseye geçişin simgesi olan keplerini havaya attı.

Sevgili gençler, İTÜ GVO çatısı altında edindiğiniz donanım, disiplinli, ilkeli ve azimli çalışmalarınızla ortaokul kademesini başarıyla tamamladınız. Sizler bu ülkenin en büyük gücü, geleceğin yüz aklarısınız. Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde, bilimin yolunda aydınlık ve başarılı bir gelecek diliyoruz.