29.11.2022

Öğrencilerimiz, Virtual Connection Project Kapsamında Abu Dhabi'deki Akranları ile Çevrim İçi Ortamda Buluştu

Dr. Natuk Birkan Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimiz “International Association of School Librarianship” tarafından yürütülen "Virtual Connection Project" isimli proje kapsamında, Abu Dhabi'de yer alan “Global Indian International School” öğrencileri ile çevrim içi ortamda bir araya geldi.

7. sınıf öğrencilerimiz kendileri ile aynı seviyedeki öğrenciler ile çevrim içi ortamda gerçekleştirdikleri buluşmada yaşadıkları şehrin kültürü, yemekleri, kitapları ve kitap karakterleri hakkında fikir alışverişi yaptı, paylaşımlarda bulundular.

Türkçe Bölümü ve Kütüphane Sorumlusu Tuğçe Açıkalın liderliğinde gerçekleştirilen çevrim içi buluşmada öğrencilerimiz, hem başka bir kültürü tanıma fırsatı buldu hem de İngilizce sunumları ile hedef dildeki becerilerini de günlük yaşamda sergilemiş oldu.

Uluslararası Okul Kütüphaneciliği Derneğinin ilan ettiği "Uluslararası Okul Kütüphaneleri Ayı" boyunca, dünyanın her yerinden birçok öğrencinin bir araya gelerek farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlayan bu proje ile öğrencilerimiz, farklı kültürdeki öğrenciler ve okul kütüphanelerini tanıma fırsatı bulmuş; bu proje aracılığıyla okudukları kitaplardan bahsederek kitap okumanın önemi üzerine de paylaşımlarda bulunmuşlardır.